Jan Martens

Jan Martens

Rule of Three

DATUM: do 25 januari 2018

LOCATIE: Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 15

-26 / +60: € 10 / 13

ABO: € 12

koop tickets

Jan Martens is de voorbije jaren als een komeet omhoog geschoten in de internationale dansscene. Zijn werk is dan ook helemaal van deze tijd. Misschien zag u van zijn hand het schitterende duet SWEAT BABY SWEAT, een klassieker in wording.

'RULE OF THREE'
is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. De vibe van een hardcore nachtclub verweeft met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek. Soms zwellen ritme, licht en beweging aan, soms worden ze ontmanteld.

 

Deze voorstelling is een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse producer en drummer mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop.

Vaste waarden Steven Michel en Julien Josse en nieuw gezicht Courtney Robertson gaan op het podium de dialoog aan met deze eclectische muziekcompositie.

Credits
Van: Jan Martens
Met: Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett
Muziek en uitvoering: NAH
Kostuums door: Valérie Hellebaut
Lichtontwerp: Jan Fedinger
Techniek: Michel Spang
Beeld: Studio Rios Zertuche
Productie: GRIP
Coproductie: deSingel, Théâtre de la Ville – Paris / Festival d’Automne à Paris, Le Gymnase CDC I Roubaix - Hauts de France en tanzhaus nrw
Met steun van: STUK Kunstencentrum en Grand Theatre
Met financiële steun van: de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen

MET DANK AAN: Marc Vanrunxt

© Joeri Thiry / STUK Leuven

Internationale spreiding: A Propic / Line Rousseau en Marion Gauvent
www.grip.house