Jan Martens

Jan Martens

Rule of Three - nieuwe datum

DATUM: vr 23 maart 2018

LOCATIE: Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 15

-26 / +60: € 10 / 13

ABO: € 12

koop tickets

De voorstelling van 25 januari is, owv een kwetsuur van één van de dansers, verplaatst naar vrijdag 23 maart 2018 om 20.15 uur.

 

Jan Martens is de voorbije jaren als een komeet omhoog geschoten in de internationale dansscene. Zijn werk is dan ook helemaal van deze tijd. Misschien zag u van zijn hand het schitterende duet SWEAT BABY SWEAT, een klassieker in wording.


 

Deze voorstelling is een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

'RULE OF THREE' is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. De vibe van een hardcore nachtclub verweeft met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek. Soms zwellen ritme, licht en beweging aan, soms worden ze ontmanteld.

Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse producer en drummer mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop.

Vaste waarden Steven Michel en Julien Josse en nieuw gezicht Courtney Robertson gaan op het podium de dialoog aan met deze eclectische muziekcompositie.

Credits
Van: Jan Martens
Met: Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett
DRAMATURG: Greet Van Poeck
REPETITOR: Anne-Lise Brevers
Muziek en uitvoering: NAH
Kostuums door: Valérie Hellebaut
Lichtontwerp: Jan Fedinger
Techniek: Michel Spang
Beeld: Studio Rios Zertuche
Productie: GRIP

Coproductie: deSingel internationale kunstcampus, Théâtre de la Ville – Paris met Festival d’Automne à Paris, Le Gymnase CDCN Roubaix - Hauts-de-France en tanzhaus nrw

Met dank aan: Marc Vanrunxt en Anne-Lise Brevers


Met steun van: STUK Kunstencentrum en Grand Theatre
Met financiële steun van: de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen

 

Internationale spreiding: A Propic / Line Rousseau en Marion Gauvent
www.grip.house

 

Workshop Rule of Three/Jan Martens
Voor iedereen van 14 tot 30 jaar, met danservaring.

Naar aanleiding van de voorstelling Rule of Three (23/03 in C-mine cultuurcentrum) van choreograaf Jan Martens, geeft danser Julien Josse een workshop waarin hij samen met de deelnemers werkt met enkele choreografische principes van deze voorstelling.

Let op! De workshops gaan door in het stadhuis van Genk (Academie Genk) - Stadsplein 1.

Bij het inschrijvingsgeld ( €12 ) zit ook je ticket voor de voorstelling van Jan Martens op 23 maart 2018, om 20.15 uur.

Schrijf je in via judith.clijsters@passerellevzw.be