KINDERKUNSTENFABRIEK 2018

kunstkamp voor iedereen van 8 tot 12 jaar.
Inschrijven kan voor kinderen geboren tussen 1 januari 2006 en 31 december 2009.

Bekijk hier de folder.

maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april 2018

THEMA: BOUWSTOF

Speel, experimenteer en bouw aan je eigen kunstwerk.

Met een proefbuis in de hand ontdek je hoe je kristallen kan kweken, fluorescerende blubber kan brouwen en wat er gebeurt als je zeep in de microgolfoven zet.

Verbind het juiste draadje met het juiste knopje en componeer je eigen elektronische muziek. Wandel door een virtuele wereld en bepaal zelf de achtergrond.

Kunstdocenten van Kunst in Zicht begeleiden de workshops van de Kinderkunstenfabriek. Ze nemen de kinderen gedurende 5 dagen mee in een nieuwe wereld van technologie en experimenteren met chemie. Hierbij vertrekken ze steeds vanuit de kunsten.

Bouwstof is een project van Kunst in Zicht. Kunst in Zicht ontwikkelt actieve kunsteducatieve projecten. Spelen, leren, creativiteit en kunst staan hierbij steeds centraal.

 

PRAKTISCH
Maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april 2018, telkens van 9.45 tot 16 uur

We verzamelen om 9.45 uur, zodat de workshops om 10 uur kunnen starten.
Er wordt geen voor- of na-opvang voorzien.

Locatie: Basisschool Mater Dei, Grotestraat 25, 3600 Genk

We voorzien een middagpauze onder begeleiding van de medewerkers van de Kinderkunstenfabriek. Boterhammen, een drankje en eventueel een tussendoortje breng je zelf mee.

Doe zeker kleren aan die vuil mogen worden!

Deelnemen aan de Kinderkunstenfabriek = een hele week deelnemen.

Prijs: 20 euro/kind voor de ganse week

INSCHRIJVEN
De inschrijvingen zijn afgerond. De kinderkunstenfabriek is volzet.

MEER INFO
C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk
T 089 65 50 34
c-minecultuurcentrum@genk.be

TOONMOMENT
Vrijdag 6 april 2018 van 16 tot 17 uur

We sluiten de Kinderkunstenfabriek af met een toonmoment voor alle kinderen, familie, vrienden, buren en geïnteresseerden.
Het toonmoment vindt plaats in Basisschool Mater Dei. Iedereen is welkom.


Met dank aan Basisschool Mater Dei, dienst wijkontwikkeling van de stad Genk en alles partners in Genk Centrum en Genk Centrum Noord.

Kinderkunstenfabriek 2018 is een samenwerking van C-mine cultuurcentrum en Kunst in Zicht.TERUGBLIK KINDERKUNSTENFABRIEK 2017

nieuwe formule!

Download hier de folder

Peepshow kunstkamp voor iedereen van 8 tot 12 jaar

Reis jij graag in een supersnelle trein? Tuur je dan naar grazende koeien of kijk je stiekem binnen in de achtertuintjes vanuit het treinraam?

Tijdens deze Kinderkunstenfabriek maak je zelf het landschap waardoor de trein rijdt. Bouw een hoog, lang, stekelig of paradijselijk decor. Ga aan de slag met een actiecamera en monteer je eigen film. Ontwerp de gekste muziekinstrumenten, vervorm je stem en laat van je horen als de trein passeert.

Dit jaar krijgt de Kinderkunstenfabriek een nieuwe formule. Kunstenaars van Kunst in Zicht begeleiden de workshops tijdens dit kunstkamp. Je gaat aan de slag met beeldend materiaal, met camera’s, fototoestellen, muziekinstrumenten,… Op het einde van de week bestuur je een filmende locomotief in een zelfgemaakt treinlandschap en maken we een kortfilm.

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 april 2017. Telkens van 9u45 tot 16 uur.

Prijs : € 15,00 per kind voor de hele week.

Waar : Europaschool Kolderbos, Keinkesstraat 19, 3600 Genk

Inschrijven kan vanaf zaterdag 11 maart bij het C-mine bezoekersonthaal, C-mine 10, 3600 Genk (vanaf 10 uur). Je kan  ter plekke inschrijven of online via onderstaande link. Telefonische reservaties en reservaties per e-mail worden niet aanvaard.

 

 Bekijk HIER de foto's!