FAMILIEDAGEN

C-mine familiedag = kijken en doen, spelen en ontdekken

Zondag 22 oktober 2017

Op het programma staan theater, dans, muziek, installaties en workshops voor de hele familie.

MOOOV – IN DE KAST
doorlopend van 13 uur en 18 uur - Foyer – gratis
Voor iedereen
Kortfilms kijken in de kast.

TOUT PETIT – LICHT!
14 uur + 15.30 uur - Grote zaal – € 6 / 5
Voor iedereen vanaf 3 jaar
Kleine lichtjes en grote spots tollen over het podium. Het licht danst in het rond, en de performers bewegen mee. licht! is een woordeloze dansvoorstelling over bewegend licht.POST UIT HESSDALEN – PAKMAN

13.30 uur + 15 uur + 16 uur - C-mine plein – € 3
Voor iedereen vanaf 5 jaar
Pakman doorkruist het land om altijd precies op tijd pakjes af te leveren. In de laadbak van zijn kleine vrachtwagen wordt het publiek uitgenodigd voor een ritmische circusperformance.SUPERHALLO - KNOL D’AMOUR

Doorlopend van 13 tot 15 uur + van 16 tot 18 uur - C-mine plein - gratis
Voor iedereen (onder begeleiding van ouders)
Knol d’Amour is een wonderlijke interactieve installatie waarin de aardappel de hoofdrol speelt. Je volgt jouw aardappel langs kijkdozen, ingenieuze machines en een laboratorium.


VILLANELLA EN MARIA CLARA VILLA-LOBOS – ALEX IN VUILBAKLAND
17 uur - Kleine zaal – € 6 / 5
Voor iedereen vanaf 6 jaar
Alex wordt plots wakker in Vuilbakland, nadat hij een pluchen kerstcadeaukonijn heeft weggeworpen. Hij heeft echter spijt en probeert zijn konijntje terug te vinden in de vuilnisbak. Maar dan valt hij erin en komt terecht in een plastic wereld vol vreemde personages.In de foyer van C-mine vind je ook een bouwplek, Mooov in de kast en nog veel meer! Info en tickets: Heel wat activiteiten tijdens de familiedagen zijn gratis en hoef je niet te reserveren.

Enkele voorstellingen zijn betalend. Wil je zeker zijn van een plaatsje?
Reserveer via: T 089 65 44 90 - www.c-minecultuurcentrum.be - c-minecultuurcentrum@genk.be

Alex in Vuilbakland 3 mins trailer from Maria Clara Villa-Lobos on Vimeo.


Zondag 19 november 2017 - Kunstendag voor kinderen

JORIS VAN OOSTERWIJK - STAMPING PROJECT
doorlopend van 10 tot 13 uur en van 14  tot 18 uur - Compressorenhal – gratis
Voor iedereen
Kunstenaar Joris van Oosterwijk maakt levensgrote afdrukken van de mensen die hij ontmoet. Laat je verwonderen door je eigen afdruk of kom kijken. Het lijkt haast theater! We voorzien kledij waarin je de afdruk kan laten maken, zodat jouw kleren schoon blijven. Nadien kan je douchen in C-mine. Er is de mogelijkheid jouw afdruk te kopen.

MUZIKALE KAMISHIBAI - MUSICA
11u - 11u30 - van 1 tot 2 jaar - vergaderzaal 2 – gratis
12u - 12u30 - van 2 tot 3 jaar - vergaderzaal 2 - gratis
Kamishibai is een vorm van Japans verteltheater. Letterlijk betekent het papieren theater. Het is een beetje vergelijkbaar met een televisie; de A3-bladen met tekeningen zijn de beelden van een animatiefilm, elk blad geeft een scène weer uit een verhaal.
Tijdens deze workshop maken we kennis met een muzikale versie van de Kamishibai. De magie van het kleine theater en het visuele van de tekeningen trekken de aandacht. De fascinerende tekeningen sporen aan om muziek te maken. Zo ontstaat een muzikaal verhaal of een compositie uit de verschillende beelden. Deze unieke werkvorm geeft veel inspiratie om met kinderen muziek te maken bij verschillende visuele prikkels (prentenboekjes, schilderijen, …)

Reserveren is niet nodig. De dag zelf aanmelden in voldoende. Voor maximum 12 kinderen en 1 actieve ouder.

MUZIKALE GROENTEN - MUSICA
13u - 13u30 - van 4 tot 5 jaar - vergaderzaal 2 – gratis
maximaal 12 kinderen en 1 actieve ouder

Muzikale groenten is een workshop rond creatief werken in de keuken met je peuter.

Het is een ontdekkingstocht naar klanken in de keuken, van muzikale groenten tot keukenmateriaal: van een preiviool, een wortelfluit, zingende spruitjes en een sonore sla tot ritmische bekers en een rappende rasp... We maken kunst op je bord, eetbare schilderijtjes of beeldende brooddozen. Met klanken, geuren en kleuren herontdek je de keuken als kunstzinnige werkplaats.

Reserveren is niet nodig. De dag zelf aanmelden in voldoende. Voor maximum 12 kinderen en 1 actieve ouder.

OH LALA BRUNCH
11 uur – € 12 / 7
Voor iedereen
Tijdens de afgelopen twee seizoenen kon u bij de start van het familieseizoen aanschuiven bij een heerlijk ontbijt met originele gerechten.  Dit jaar kan u tijdens de Kunstendag voor Kinderen genieten van een 'Oh lala Brunch' met heerlijke gerechten in een speelse context. We willen u verrassen met veel Ohhhhhs en Ahhhhs bij deze 'Oh lala Brunch': een orginele setting, leuk party-design, hippe kleurtjes, D.I.Y.-opdrachtjes en last but nog least: overheerlijke food & sweets die u zullen doen watertanden.

U dient telefonisch te reserveren op 089/654490 of via mail naar C-mine bezoekersonthaal.

ATELIER OVERSCHOT
12.30 uur - 15.30 uur - Vide Designcentrum – € 5 incl. drankje en cake
Van 6 tot 12 jaar
In ‘Atelier Overschot’  geven zij een afgedankt meubel een tweede leven aan de hand van de basistechnieken en op basis van een eigen nieuw idee.Kinderen brengen zelf een object mee of kiezen uit het materiaal van de begeleiders.
Begeleiding: Youri  Cruypeninck en Peter Geysemans van CAMPO. Tijdens de week van 18 t.e.m. 26 november loopt het project 'Oplichten' in C-mine. Interesse? Check hier het volledige programma.

 

LIEDJES MET WORTELS II - ZONZO COMPAGNIE
14 uur - Grote zaal – € 6 / 5
Vanaf 5 jaar
Elan was een bijzonder meisje. Ze hoorde alles, overal leek wel een lied te weerklinken. Op een nacht had Elan een droom: ze zou een grote machine maken waarin ze alle liederen kon verzamelen. De volgende dag vertrok ze.
Ondersteund door een animatiefilm van het piepjonge Portugeese supertalent Beatriz Bagulho en met niets meer dan een stem, een ukelele en een luit betoveren Aline en Jan hun publiek met een eenvoudig, eerlijk en ontroerend concert voor iedereen vanaf 5 jaar.

HET DING EN IK - TIM DAVID, JACOB VERSTICHEL EN RIET MUYLAERT
16 uur - Kleine zaal – € 6 / 5
Vanaf 6 jaar
Het gebeurde een paar zomers geleden. Op een doodgewone dag aan het strand. Een jongen kijkt om zich heen. Plots ziet hij - als enige - een ding. Hij weet niet wat het is.
Is het een rioolbuis? Of de kijkbuis van een duikboot? Of misschien een aangespoelde reddingsboei? De jongen neemt het ding mee, en gaat op zoek naar waar het thuishoort.
Een kindervoorstelling gebaseerd op het prentenboek van Shaun Tan. Het animatiefilmpje van het boek won een Oscar. Volkomen terecht, want wat een mooi verhaal. Voor kinderen is dit een betoverend sprookje over het ongewone, ‘anders’ zijn en tegen de stroom ingaan.

 

Zondag 18 maart 2018

SCHIPPERS&VANGUCHT – MOLMAN
13 uur + 15 uur - C-mine plein – € 6 / 5
Voor iedereen vanaf 9 jaar
Durf jij af te dalen in de wereld van Molman? Hij leeft diep onder de grond...in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. Van Kapellen, tot in Alaska, tot in Ouagadougou, Afrika. Hij heeft de perfecte handen om mee te graven. Hij komt waar geen enkele machine bij kan en zwemt beter dan wie dan ook. Molman werkt voor de I.W.R.S.B.A.S.B* en weet echt alles van angst. Angst is kostbaarder dan Olie, gas of goud; want bange mensen kan je alles wijsmaken. Iedereen krijgt vroeg of laat met hem te maken, of je nu wilt of niet. Maar in het geheim verlangt Molman naar het zonlicht. Stukje bij beetje verzamelt hij de moed om zijn donkere schuilplaats voorgoed voor het daglicht te verruilen.


 

KABINET K & HETPALEIS – INVISIBLE
17 uur - Grote zaal – € 6 / 5
Voor iedereen vanaf 8 jaar
Zoals wel vaker in het werk van kabinet k is het een voorstelling die spreekt tot een volwassen publiek, maar waar ook een kind zijn eigen weg in kan vinden, als in een donker sprookje. Woordeloos, vol wonderlijke beelden.en dansvoorstelling over loutering. En over hoe het leven toch steeds weer de bovenhand neemt, hoe dan ook. Omarmd door niets dan het eigen lichaam, waarbinnen het ruisen van het bloed, het ademhalen, de hartslag onophoudelijk herinnert aan wat leven is. Zo schoon dat het pijn doet.Zoals wel vaker in het werk van kabinet k is het een voorstelling die spreekt tot een volwassen publiek, maar waar ook een kind zijn eigen weg in kan vinden, als in een donker sprookje. Woordeloos, vol wonderlijke beelden.